Petković za Uskrs na Kosovu 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu, najavila je danas Kancelarija.

Petković će noćas u manastiru Gračanica prisustvovati ponoćnoj uskršnjoj liturgiji, koju će služiti episkop raško–prizrenski i kosovsko–metohijski Teodosije.

U nedelju će Petković u porti crkve Pokrov presvete Bogorodice u Babinom Mostu učestvovati u podeli uskršnjih jaja deci i druženju sa najmlađima, navela je Kancelarija.

Nagoveštaj nasilja

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović izjavio je danas da je najnovija pretnja Ramuša Haradinija ujedinjenjem sa Albanijom još jednom na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje „albanske političke vrhuške“ u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti, saopštila je Kancelarija.

„Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije“, naveo je Popović.

On je dodao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, i po Ustavu i po međunarodnom pravu, a da je jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi sa tim pitanjem reše jeste dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari