Petković za Uskrs na Kosovu 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu, najavila je danas Kancelarija.

Petković će noćas u manastiru Gračanica prisustvovati ponoćnoj uskršnjoj liturgiji, koju će služiti episkop raško–prizrenski i kosovsko–metohijski Teodosije.

U nedelju će Petković u porti crkve Pokrov presvete Bogorodice u Babinom Mostu učestvovati u podeli uskršnjih jaja deci i druženju sa najmlađima, navela je Kancelarija.

Nagoveštaj nasilja

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović izjavio je danas da je najnovija pretnja Ramuša Haradinija ujedinjenjem sa Albanijom još jednom na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje „albanske političke vrhuške“ u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti, saopštila je Kancelarija.

„Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije“, naveo je Popović.

On je dodao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, i po Ustavu i po međunarodnom pravu, a da je jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi sa tim pitanjem reše jeste dijalog.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Petković za Uskrs na Kosovu”

  1. Ako je Kosovo sastavni deo Srbije, zasto direktor kancelarije Petko Petkovic ne dodje i zivi tamo, nego sa distance i iz Beograda prosipa demagoske parole. Verovatno ce i ovaj, poput ranijeg M.Djurica zbog uspeha u radu, dobiti ambasadorsko mesto u Kanadi ili Filipinima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.