Petrović o rezultatima kosovskih izbora: Pokradeni smo 1Foto: Stefana Savić

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović izjavio je da ne priznaje trenutne rezultate proteklih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, jer je, kako je rekao, više nego jasno da je njegova stranka pokradena.

„Ovi izbori još nisu završeni, odnosno brojanje glasova je još u toku i mi smo potpuno sigurni da smo na ovim izborima imali ako ne četri, onda bar tri poslanika. To kažem sa punim pravom, jer smo na biračkim mestima videli puno nepravilnosti i puno dokaza koji jasno govore da su naši glasovi prosto nestali sa tih zapisnika i mi, evo već nekoliko dana, jasno i glasno govorimo o tome. Naš zahtev je da se te kutije otvore i prebroje“, rekao je Petrović u emisiji „Slobodno Srpski“.

Prema njegovim rečima SLS je partija koja ima 4.300 članova i nemoguće je da je osvojila samo oko 2.000 glasova.

„Ako bude da je ovo tačno, ja nikad više neću da se bavim politikom“.

Petrović je kazao da je njegova partija o svim saznanjima u vezi sa mogućim manipulacijama obavestila tužilaštvo i policiju, a da će nakon prebrojavanja glasova u zakonskom roku uložiti žalbu i Centralnoj izbornoj komisiji.

Govoreći o trovanju članova CIK-a koji su bili u dodiru sa 3.700 glasova pristiglih poštom iz Srbije, Petrović je kazao da je to skretanje pažnje sa većih problema, gde je, kako kaže, mnogo veći broj glasova ukraden.

„Evo, ja prihvatam da svih tih 3.700 budu glasovi Srpske liste. Sad je cela fama oko toga, a ne oko mnogo većih problema, gde je mnogo veći broj glasova ukraden. Ja ne kažem da je to krala Srpska lista, da je krao DPK-a, da je kralo Samoopredeljenje, da je krao bilo ko. Činjenica je da su tu glasovi nestali, a imamo dokaze da se to na nekoliko mesta dešavalo“, kazao je on.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da je Srpska lista država, a ne partija i da ne želi predstavnike Srpske liste u Vladi, Petrović je kazao da po Ustavu Kosova nije sporno da jedno ministarstvo pripada Srpskoj listi.

On je, međutim istakao da ta Vlada, ukoliko je formiraju Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, neće zavisiti od Srpske liste i da se u tom slučaju srpski ministar neće ponašati kao do sada.

Petrović je ocenio da je ideja predsednika Srbije o razgraničenju Srba i Albanaca veoma loša i da će realizacijom te ideje doći do još većih problema, a da će Srbi na Kosovu, posebno oni južno od Ibra, biti, kako je kazao, kolateralna šteta jednog takvog eventualnog rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari