Plenković: Svaki dan u političkoj utakmici 1Foto: twitter/ Hrvatska Vlada

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je danas da saopštnje predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, kojim ona odbacuje „bilo kakve konstrukcije“ o njenoj navodnoj umešanosti u rušenje vlade..

.. ne doživljava kao udar na sebe i vladu i rekao kako su to uobičajene stvari u političkom i medijskom prostoru. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je danas „bilo kakve konstrukcije“ o njenoj navodnoj umešanosti u rušenje vlade Andreja Planekovića, ocenivši da su „takve konstrukcije politički udar na državne institucije“, prenose zagrebački mediji saopštenje iz kabineta hrvatske predsednice, dovodeći ga u vezu sa SMS aferom.

„Ma ne, zašto bih ja doživljavao udar. Jedino što mogu doživeti kao udar je ono što se događalo pre nekoliko meseci, a to je da se fabrikuju SMS i da se nastoji zbuniti javnost i cela Hrvatska o tome da se meni podvali da sučestvujem u nečemu što bi bilo s druge strane zakona. To je udar“, rekao je Plenković novinarima nakon sednice saborskog kluba vladajućeg HDZ.

Kako prenosi agencija Hina, Plenković je naveo kako su oni „svaki dan u političkoj utakmici“ i kada bi gledao koliko udara stiže sa svih strana političkih suparnika, komentatora ili bilo koga drugoga mogao bi reći da „svaki dan imam nekakvu buru ili neki ozbiljniji vetar.“

Plenković smatra kako se politički može raspravljati o svemu, ali postoje nadležna tela koja takve „fenomene“ treba da ispitaju i rasvetlie do kraja, utvrdie odgovornost onih koji to rade te tako reše stvari.

„Ovde ne vidim ništa posebnog novo što se ne zbiva svake sedmice u našem političkom i medijskom prostoru“, rekao je Pelnković, komentarišući današnje saopštenje hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

On je ranije danas saopštila da odbacuje „bilo kakve konstrukcije“ o njenoj navodnoj umešanosti u rušenje vlade Andreja Planekovića, ocenivši da su „takve konstrukcije politički udar na državne institucije“, objavili su zagrebački mediji, prenoseći saopštenje iz kabineta hrvatske predsednice koje se dovodi u vezu sa SMS aferom „curenja“ podataka koja poslednjih meseci potresa hrvatsku.

Iako to ne spominje, predsednica se očito osvrnula na curenje iskaza Franje Varge u medije i ulogu u koju u aferi SMS možda ima nen savetnik Vlado Galić, navodi zagrebački tportal.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari