Počela izgradnja stanova snagama bezbednosti u Novom Sadu 1Foto:Vojvodina.org.rs

Predstavnici Vlade Srbije i Vlade Vojvodine danas su u Novom Sadu položili kamen temeljac za izgradnju stanova pripadnicima snaga bezbednosti.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović kazao je da je to veliki projekat i da će se u početnoj fazi graditi 542 stana, a potom još 1.500.

Najavio je da će se stanovi za pripadnike snaga bezbednosti uskoro graditi i u Sremskoj Mitrovici, kao i da će biti obnovljena zgrada Policijske uprave Novog Sada, što će koštati 400 miliona dinara.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da će stanove za pripadnike službi bezbednosti graditi domaće kompanije, a najmanje 80 odsto materijala ugrađenog u stanove biće domaćeg porekla.

Najavila je još dva velika projekta u Novom Sadu – rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine i izgradnju Biosens instituta u koji će Srbija zajedno sa Evropskom unijom uložiti 28 miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti po povoljnim uslovima „pravi način“ da se tim ljudima izrazi zahvalnost za sve što su uradili za državu.

„Konačno na pravi način krunišemo ono što smo radili prethodnih godina na inicijativu predsednika Srbije Aleksanndra Vučića kako bi se zahvalili ljudima od kojih smo tražili da brane našu državu, da čuvaju mir na našim ulicama“, rekao je Stefanović.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da je Novi Sad peti grad u kojem počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

„Za sve one koji su brinuli i čuvali Srbiju, vreme je da mi brinemo o njima“, poručila je Mihajlović.

Ona je navela da je ponosna što će na tom projektu raditi domaće kompanije i što će se koristiti domaći materijal, kao i da će predmeti koji će biti ugradjene u stanove biti domaćeg porekla, što je ocenila kao dobro za srpsku privredu.

Polaganju kamena temeljeca za stambene objekte prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari