Završen protest "Jedan od pet miliona" na Terazijama (FOTO, VIDEO) 1Foto: A. Popović

Novi protest „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“ počeo je okupljanjem građana kod Terazijske česme u centru Beograda. 

Građanima okupljenim zbog nezadovoljstva akutelnom vlašću prvo se obratio advokat Vladimir Gajić a zatim i glumac Nenad Maričić.

Tokom obraćanja Gajića građani su najglasnije negodovali na pomen imena „ljudi koji su najviše uništili Srbiju“, kako ih je Gajić okarakterisao – Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića. Posebno su pozdravili njegov zaključak da se 6. oktobar nije desio jer je ubijen prvi demokratski lider Srbije – Zoran Đinđić. Gajić je najavio da će biti preduzete pravne mere kako bi se zabranio rad Srpske napredne stranke (SNS), Srpske radikalne stranke (SRS) i Socijalističke partije Srbije (SPS). Građani su ovo sa oduševljenjem dočekali uz brojne aplauze i povike „tako je“.

Lepo vreme privuklo je više građana nego što je bilo prethodnih subota, neki od njih poveli su ljubimce u šetnju, neki su vozili bicikle, bilo je i porodica sa decom u subotnjoj šetnji, a manje mladih i studenata nego inače.

Na protestu je bila predstavljena i mini izložba karikatura Dušana Petričića, karikaturiste nedeljnika NIN, a promovisana je i zbirka postera njegovih crteža pod nazivom „Samo vas gledam“.

Protestna šetnja kretala se preko Terazija, pored Narodne Skupštine, Nušićevom ulicom do Makedonske, Svetogorskom, pa zatim u Takovsku pored zgrade RTS-a i nazad do Skupštine. Šetnja je završena u Pionirskom parku, u „slobodnoj zoni“ opozicije gde je održan „Dnevnik slobodne Srbije“, format informativnog programa sa vestima koje se ne mogu čuti u prorežimskim medijima.

Advokat i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da treba obećati građanima da će odmah po promeni vlasti biti pokrenut postupak pred Ustavnim sudom o zabrani rada Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije zbog svega što su učinili poslednjih 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari