Foto: FoNet/TV Fonet (Arhiva)

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva. Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd, kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda. Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka.

On je rekao da je veoma počastvovan što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara sa predsednikom Putinom. Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate te posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

„Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti. Predsednik Vučić je rekao da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu“, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.