Podrška uhapšenim Zrenjanincima 1

U Zrenjaninu će se održati skup podrške učesnicima protesta „1 od 5 miliona“ Miljanu Čičiću i Milanu Pernatu, koji su uhapšeni u nedelju 17. marta zbog upada u RTS i nošenja električne  testere.

Organizator skupa podrške je portal „Zrenjanina danas“, čiji zaposleni su pozvali sve građane da se u utorak, 19. marta u 18 časova okupe na Platou kod „Robne kuće“.

– Želimo da zajedničkim snagama pošaljemo jasnu poruku  da smo uz naše prijatelje, braću, drugove,  saradnike – poručuju u svom pozivu organizatori.

Milan Pernat i Miljan Čičić se terete za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu,  Član 344a Krivičnog zakona za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Inženjer Milan Pernat i ekonomista Miljan Čičić pre osnivanja Pokreta ujedinjenih fantoma politički su delovali u Demokratskoj stranci  i Levici Srbije. Prošle godine priključili su se Savezu za Srbiju a na protestima u Beogradu, svake subote, učestvuju  maskirani u fantome iz Savamale.  U Zrenjaninu su uključeni u održavanje protesta četvrtkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari