Pojedini članovi napuštaju PRL zbog odlaska Bakića? 1Jovo Bakić Foto: Medija centar

Grupa članova Partije radikalne levice (PRL) priprema se da napusti tu organizaciju i osnuje svoj pokret nezadovoljna odnosom prema sociologu Jovu Bakiću, sada već bivšem članu odbora PRL koji je istupio iz Partije zbog optužbi za antiimperijalizam i anticiganizam, saznaje Danas nezvanično.

Deo nezadovoljnih članova mogao bi izađe iz partije već danas (petak), jer su, kako saznajemo, rezignirani što je iz te organizacije otišao jedan od najistaknutijih i najprepoznatljivijih osnivača, i zameraju ostatku rukovodstva na „rigidnim stavovima“ i „hipokriziji i primitivizmu za koje su optuživali Bakića a zapravo su sami takvi“. Oni bi mogli da na pitanje da li bi moglo da dođe do odlaska članstva i kako će ova partija odgovoriti na to, Milena Repajić, članica predsedništva PRL, kaže za Danas da je to moguće i da oni to ne mogu da spreče već će raditi na privlačenju novog članstva.

– Odlazak Jova Bakića je bez sumnje potez koji je uzdrmao PRL i mnogo ljudi je pogođeno njegovim istupanjem. Mi ćemo nastaviti da radimo na organizaciji i kosolidaciji partije i trudićemo se da o svim problemima diskutujemo otvoreno, navela je ona.

Repajić ističe da će se uskoro sastajati Glavni odbor i druga tela partije kako bi izdefinisali način na koji zastupaju svoje politike.

– Sledi razgovor o tome i verujem da ima razočaranih koji će zbog ovoga možda i odustati ali to prosto ne možemo da sprečimo već ćemo raditi na privlačenju novog članstva, navela je ona.

Podsećamo, sociolog Jovo Bakić istupio je iz PRL, čiji je bio jedan od osnivača zbog, kako je on rekao, uvreda koje mu je uputilo rukovodstvo partije i moralno političkih lekcija koje su mu pojedinci iz vrha uputili.

„Predsedništvu je zasmetala kritika kineskog imperijalizma, optužen sam za nepoštovanja programa u javnim nastupima, a čak mi je zameren i anticiganizam. Sve u svemu, posle uvreda i moralno političkih lekcija nekih članova predsedništva i nedovoljne reakcije članova Glavnog odbora, razumeo sam da u toj partiji nema mesta za mene, pa sam je napustio“, rekao je Bakić za naš list ranije.

Član Predstavništva PRL Ivan Zlatić ranije je rekao da mu je žao što je Bakić istupio, ali da se ne može graditi ozbiljna organizacija bez spremnosti na kritiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari