Pokret 1 od 5 miliona: Zašto Vučićeva partijska knjižica štiti siledžije? 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

„Pošto predsednik SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da partijska knjižica neće zaštititi nikoga ko se nasiljem obračunava sa neistomišljenicima, Pokret “1 od 5 miliona” pita da li misli na sve partijske knjižice i zašto ne, budući da se siledžije iz njegove stranke još uvek slobodno šetkaju Srbijom“, saopštio je danas Pokret.

„Podsećamo Vučića da je siledžija Vukašin Bojović, koji je u novembru prošle godine fizički napao snimatelja protesta “1 od 5 miliona”, pred stotinama ljudi ispred samog ulaza u RTS, još uvek na slobodi. Podsećamo ga na činjenicu da je dotični funkcioner njegove stranke i sin Milana Bojovića, većnika u Opštini Zemun, takođe proslavljenog po šikaniranju demonstranata. Kako to njega partijska knjižica ipak štiti?“, navodi se u saopštenju.

Oni su se osvrnuli i na incident sa Tomislavom CIcvarićem sa jednim od organizatora protesta, koji je prošao nekažnjeno.

„Podsećamo Vučića, koji danas lažno tvrdi da “za siledžije nema milosti”, da i u slučaju fizičkog napada na snimatelja i u slučaju davljenja organizatora protesta, Pokret “1 od 5 miliona” je morao sam da reaguje i identifikuje počinioce, dok su nadležni organi ćutali, ćutao je ministar, a ćutao je i sam Vučić“, stoju u saopštenju.

Pokret od predsednika traži komentar na pomenute slučajeve.

„Zato pitamo Vučića, koji je glavni komentator svih dešavanja u Srbiji i najveći poznavalac svih procesa koji se vode pred pravosudnim organima, kako je moguće da su siledžija Bojović i siledžija Cicvarić umakli njegovom radaru“, poručio je Pokret.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Pokret 1 od 5 miliona: Zašto Vučićeva partijska knjižica štiti siledžije?”

  1. Napadate Vucica a njegovi vam u Uzicu skupljaju potpise.Ko koga laze

  2. Čekajte malo ljudi, vi upadate u RTS, vi nasrćete, fizički se obračunavajući sa zaposlenima, vi pravite nerede zbog kojih bi, u najmanju ruku trebali biti privedeni zbog ometanja javnog reda i mira, budući da protesti nisu bili mirni. I sad vi očekujete da vas niko ne spreči, da vas pusti da divljate, razbijate, lomite, pretite, prebijate… Ima li imalo pameti u vama?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.