Pokret Dosta je bilo bojkotuje izbore u Beloj Palanci 1Foto: Medija centar

Vanredni lokalni izbori u Beloj Palanci zakazani za nedelju 18. septembra biće nelegitimni, a pokret Dosta je bilo ih, kao i sve stranke opozicije, bojkotuje zbog brojnih nezakonitosti.

„Izbori su zakazani na nelegalan način, uz brutalno kršenje izbornih zakona, samovlašće lokalnog naprednjačkog kadra i uz brojne nelegalne i nedopustive postupke Privremenog organa opštine, u kome su samo članovi SNS“, navodi se u saopštenju DJB.

„Na izbore je prijavljena grupa građana koja je falsifikovala ime našeg pokreta “Pobeda- Dosta je bilo”. Najoštrije osuđujemo ovaj jeftin pokušaj prevare građana. Ovo nije prvi put da naprednjaci falsifikuju naš naziv, na izborima 24. aprila u beogradskoj opštini Zemun su podneli listu “Milorad Radulović – Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka”. Slučaj Bele Palanke je ogledalo nedemokratskog izbornog procesa koji se sprovodi pod vlašću SNS. Odluke o izborima donosila je Opštinska izborna komisija u kojoj nezakonito većinu čine članovi SNS. U privremenoj vlasti ovog malog mesta su samo članovi SNS. Prethodnih dana Belu Palanku opsedali su najviši predstavnici vlasti, premijer, četiri ministra, državni sekretar svi zloupotrebljavajući državnu funkciju u predizbornoj kampanji“, poručuju iz DJB.

Pokret Dosta je bilo poziva građane da bojkotuju izbore i da, kako kažu, odbiju da daju legitimitet pozorišnoj predstavi koju je režirala vladajuća stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari