Foto: DSS

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov izjavio je za agenciju Beta da će performans ipak biti održan danas, samo umesto u 8.30 časova kako je bilo prvobitno najavljeno, u 13 sati na Keju žrtava racije u Novom Sadu.

„Pošto su nas zaustavili na naplatnoj rampi kod Novog Sada, držali su nas sat vremena i oduzeli su nam ključeve od kola. Nakon toga nam je samo saopšteno da nas privode u SUP Novi Sad“, rekao je Veselinov.

On je dodao da su policajci u stanici bili profesionalni i ocenio „da se videlo da im je pomalo neprijatno zbog celog slučaja zato što su i oni očigledno patriote kao i većina Srbije“.

„Nisu nam uzimali izjave, već su nam samo dali neki papir koji je naslovljen kao poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivičnog dela pronalaska reklamnog i propagandnog materijala. Zbog toga je ovaj postupak privodjenja dodatno konfuzniji, a na kraju su nam vratili transparent“, naveo je Veselinov.

Policija je tokom pretresa vozila u kojima su se nalazili omladinci DSS oduzela plakat sa likom albanskog premijera i natpisom „Persona non grata“.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Povezani tekstovi