Policija zaustavila Fantome 1Foto MP / Fantomi spremili poklon, policija sprecila akciju

Zrenjaninska vlast poslala je policiju i time osujetila nameru Pokreta ujedinjenih fantoma da izvedu performans ispred Gradske kuće i ostave stajsko đubrivo pod prozor gradonačelniku.

Osnivači pokreta Miljan Čičić i Milan Pernat izjavili su da je Zrenjanin sav u smradu, počev od zagađenja Begeja, neprijatnih mirisa iz Pekona i Vinexa ali i budućih investicija, zbog čega misle da je vreme za čišćenje.

Današnju akciju pod nazivom “Lepota davanja” Pokret ujedinjenih fantoma započeo je u Crvenom krstu, gde su dali krv i pozvali sugrađane da im se pridruže. Potom su na gradskom trgu podelili mališanima bombone.

Tom prilikom pokušali su da  izvedu performans dodele poklona gradskoj vlasti ali ih je policija u tome sprečila. Kako su naveli iz ovog pokreta, policija je danas sprečila dolazak  vozila sa poklonom iz obližnjeg sela Aradac, pa je došlo do negodovanja okupljenih meštana, a pozvana je i patrola interventne policije.

S obzirom na to da detalji performansa nigde nisu unapred najavljeni, Pokret ujedinjenih fantoma saopštio je da zaključuje da su njegovi aktivisti pod merama praćenja, odnosno prisluškivanja.

„To je jedini mogući način na koji je policija mogla da sazna koje vozilo da isključi iz saobraćaja na putu Aradac-Zrenjanin, odnosno da mu ne dozvoli ulazak u grad. Da je policija unapred znala svaki planirani korak Pokreta ujedinjenih fantoma potvrđuje i današnja izjava Nebojše Stefanovića koji se izjašnjavao o detaljima akcije koja nije ni sprovedena“, saopštio je PUF.

Kako se dodaje u saopštenju PUF-a, nakon konsultacija koje će obaviti sa svojim advokatima, Pokret ujedinjenih fantoma će pokrenuti odgovarajuće postupke protiv onih koji su prekoračili granice svojih ovlašćenja nezakonitim praćenjem i nezakonitim ograničavanjem slobode kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari