Ponavljaju se izbori na mestima gde je pobedila Đilasova lista 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Ponovljeni izbori na četiri biračka mesta na opštini Stari grad biće održani u nedelju, 18. marta, na osnovu jednoglasne odluke Gradske izborne komisije.

Izbori će biti ponovljeni na biračkim mestima 2 – OŠ „Braća Baruh“, 21 – Nacionalna služba za zapošljavanje, 37 – MZ „Terazije“ i biračkom mestu 40 – OŠ „Mihailo Petrović Alas“, saopštio je GIK.

Zbog prigovora birača Miloša Martinovića, 5.384 njegovih sugrađana imaće priliku da na biralištima u nedelju ponovo glasa, a razlog za njihovo ponavljanje je, kako je navedeno u GIK-u, nepravilnosti u utvrđivanju rezultata izbora od strane biračkog odbora. Kako Danas saznaje, izbori na pomenutim biračkim mestima se ponavljaju zbog toga što je prilikom brojanja utvrđeno da se broj ubačenih listića ne poklapa sa brojem evidentiranih birača.

Zanimljivo je da je na sva četiri biračka mesta na kojima se ponavljaju izbori pobedila lista „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!“.

Levica Srbije pozvala je juče predstavnike Gradske izborne komisije da omoguće uvid u kompletan izborni materijal, bez ograničenja, jer je to, kako su saopštili, legitimno i demokratsko pravo svih učesnika na proteklim gradskim izborima. Levica je u saopštenju podsetila da je lista pokreta Dosta je bilo i Dveri, po drugi put zatražila od GIK-a da se njihovim ovlašćenim predstavnicima omogući uvid u kompletan izborni materijal, ali bez ograničenja. Prethodni zahtev, podnet 3. marta, GIK je tek delimično usvojio i tako podnosiocima zahteva ograničio potpuni uvid u izborne rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari