Ponovo protesti u Kragujevcu 1Foto: Twitter / Suzana Djordjevic (arhiva)

Solidarnost je naša snaga, poručili su Kragujevčani okupljeni na Đačkom trgu večeras, prenosi portal pressek.rs

Okupljenim Kragujevčanima su se obratili Marinika Tepić, Biljana Stojković i Srđan Milivojević.

Marinika Tepić poručila je okupljenim Kragujevčanima da moraju biti solidarni i čuvati zajedništvo, jer je zajedništvo i solidarnost spasilo uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

Profesorka Biljana Stojković, rekla je da uplašeni ljudi predstavljaju „hranu ovog režima“, ali i da postoje oni koji prevazilaze strah, te da „kada smo solidarni, oni se plaše nas“.

Srđan Milivojević obratio se okupljenima rečima da je Srbija postala „megacirkus kojim vlada megaklovn“, ali da je upravo „plamen slobode upaljen pre godinu dana na protestima osvetlio afere Krušik, Jovanjica, lažnih diploma“. Aludirajući na nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca skraćenu SNS nazvao je „Strankom nestalih snimaka“.

Portal pressek.rs podseća da su protesti u Kragujevcu „zamrznutu” 5. oktobra, 2019, nakon 40. okupljanja Kragujevčana. Prvi protest u Kragujevcu održan je 5. januara 2019. Tada je kragujevačkim ulicama prošetalo oko 3.000 ljudi. Najmasovniji protesti održani su 16. februara, nakon hapšenja Kragujevčanina Slobodana Stefanovića, koji je nosio „vešala” sa „penzionerom” na kraju omče.

Novo okupljanje pod parolom 1 od 5 miliona najavljeno je za sledeću subotu, 11. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari