Portparol Vlade Kosova: Sastanak Vučića i Kurtija biće održan samo radi određivanja budućeg dijaloga 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ (1) / VASSIL DONEV (2) Arhiva

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu izjavio je da će sastanak premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu, najavljen za sredinu juna, biti održan samo radi određivanja budućeg dijaloga, preneo je danas RTK na srpskom jeziku.

„Što se tiče sastanka sredinom ovog meseca, ovaj sastanak nije sastanak dijaloga, već je sastanak za sledeći dijalog“, rekao je Krieziu za KosovaPres.

Povodom zahteva opozicije da se Skupštini dostavi platforma i strategija za dijalog pre sastanka u Briselu, Krieziu je rekao da će za sledeći dijalog sigurno postojati platforma i strategija o kojoj će se razgovarati kada za to dođe vreme.

„Što se tiče prethodnog dijaloga, u Skupštini će biti rasprave i analiza dosadašnjih sporazuma“, rekao je on i dodao da će Kurtijeva vlada, kada bude postignut dogovor o novom poglavlju dijaloga, imati potrebne dokumente za raspravu.

„To je rani proces i korak ka činjenici da je ono što se desi sredinom ovog meseca samo rasprava o budućnosti dijaloga, a ne dijalog u okviru tog prethodnog procesa. Kada se postigne dogovor o novom poglavlju dijaloga, biće potrebnih dokumenata“, naveo je Krieziu.

On je ukazao da treba imati u vidu da su neki dokumenti možda javni za raspravu, ali da neki zbog osetljivosti sadržaja ne mogu biti deo javne rasprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari