Poslanici o Zakonu o penzijskom osiguranju i 26. septembra 1Foto: Bojan Cvejić

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas 33 zakona i sporazuma o saradnji sa inostranstvom, a nastavak sednice, na kojoj će se raspravljati o amandmanima na izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, zakazan je za sredu u 10:00 časova.

Jedini usvojeni akt iz domaće oblasti koji je danas usvojen bio je o izboru viceguvera Narodne banke Srbije, a na tu funkciju imenovani su Dragana Stanić, na period od četiri godine i Ana Ivković, na tri godine.

Usvojeni su zakoni o potvrđivanju sporazuma o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka sa Francuskom, Rumunijom i Kiprom, kao i o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša sa Kirgistanom.

Potvrđeni su sporazumi o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji sa Katarom, Gruzijom i Argentinom i o turizmu sa Albanijom i Grčkom, a potvrđen je i ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa San Marinom.

Usvojeni su zakoni o potvrđivanju sporazuma o socijalnoj sigurnosi sa Kinom, o međunarodnom drumskom prevozu sa Azerbejdžanom, kao i o Protokol III o slobodnoj trgovini uslugama sa Turskom i sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja sa tom zemljom.

Među usvojenim zakonima su i onaj o potvrđivanju sporazuma sa Tunisom o saradnji u oblasti odbrane, kao i o potvrđivanju Hongkonške međuradone deklaracije o bezbednom i ekološki prihvatljivom recikliranju brodova.

Usvojen je i zakon o o izmeni sporazuma sa Rusijom o isporukama prirodnog gasa.

Sa Italijom i Kazahstanom usvojeno je nekoliko zakona koji se tiču ekstradicije i pružanja međunarodne pravne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari