Poslanici pozdravili odluku Sijera Leonea 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Poslanici Socijalističke partije Srbije pozdravili su odluku Sijera Leonea da povuče priznanje nezavisnosti Kosova, ocenjujući to kao nemerljiv uspeh ove vlasti.

Prema njihovoj tvrdnji Kosovo sada nema čak ni približno polovičnu većinu kada su u pitanju Ujedinjene nacije i članstvo zemalja u UN.

Neđo Jovanović, poslanik SPS oceni je da diplomatska aktivnost i diplomatski potencijal koji Srbija iskazuje daje nemerljive rezultate.

“Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću Srbija je doživela još jedno u nizu epiloga međunarodnog priznanja i uvažavanja našeg položaja“, naveo je Jovanović i dodao da se nikako ne može staviti znak jednakosti između nezkaonitih taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH i diplomatske aktivnosti Srbije.

Jednakost, po njegovim rečima, afirimišu institucije iz Prištine iz propagandnih razloga.

I poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević čestitao je Vladi, skupštini i svim poslanicima povlačenje priznanja Kosova, navodeći da to demantuje one koji su govorili da će se vlast odreći južne srpske pokrajine zarad ulaska u Evropsku uniju.

„Nismo mi ni Vuk Jeremić, ni Boris Tadić, ni Dragan Ðilas da bismo to učinili“, rekao je Rističević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari