Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić podneo ostavku 1Miroslav Nikolić Foto: Youtube/printscreen

Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić, koji je kadar Srpske napredne stranke, podneo je danas pisanu ostavku na tu funkciju. Podnetu ostavku, Nikolić će odbornicima Skupštine opštine Knić oficijelno da obrazloži na sednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 23. maj.

Nikolić, koji je i vlasnik privatne firme „Gruža agrar“, potvrdio je našem listu da je podneo opstavku na mesto predsednika opštine Knić.Ostavku je podneo “ iz ličnih razloga“, pošto je, kako kaže, svojevremeno imao veliku porodičnu tragediju , dok, istovremeno ima i velike poslove u svojoj firmi, koje je sve teže uskladiti sa obavezama na gradonačelničkoj funkciji.

-Imam u opštini odličan tim, koji čine mladi i obrazovani ljudi, tako da ima ko da me nasledi. Ostajem odbornik Skupštine opštine i nastaviću da učestvujem u radu lokalne samouprave, a time i u realzaciji velikog broja kako započetih, tako i planiranih projekata u Kniću, rekao nam je Nikolić.

Naš list, medjutim, saznaje da je Nikolić ostavku podneo i zbog odluke Agencije za borbu protuiv korupcije da je u sukobu interesa. Agencija je, naime, pre izvesnog vremena ustanovila da je Nikolić u sukobu interesa, zbog toga što je subvencije iz opštinskog budžeta koristio za poslove svoje privatne firme.

Nikolić, pak, tvrdi da je za poslednje dve i po godine protiv njega podneto 30 anonimnih krivičnih prijava, kao i da subvencije jeste koristio u svojoj pivatnoj firmi, ali da je reč o podsticajima koje opština Knić, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, davala za otvaranje novih radnih mesta. Napominje da su sve procedure prilikom realizacije ovog projketa sprovedene u skladu sa zakonom.

Povodom ostavke knićanskog gradonačelnika oglasio se i predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Kniću Radoje Cvetić, koji je podsetio da je Miroslav Nikolić drugi po redu predsednik opštine Knić iz istog odborničkog saziva SNS, koji u roku od tri godine, podnosi ostavku na tu funkciju.

-Posledice ovako neodgovorne vlasti već osećaju svi stanovnici opštine Knić, smatra Cvetić.

,

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari