Predsednik opštine Knić povukao ostavku 1Miroslav Nikolić Foto: Youtube/printscreen

Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić posle konsultacija sa članovima svog tima, većnicima i odbornicima povukao je ostavku na tu funkciju, koju je podneo pre dva dana.

U pisanoj izjavi on je naveo da „ne bi bilo časno ni domaćinski“ da se povuče u trenutku kada se na rukovodstvo opštine, na njega i članove njegove porodice obrušila lavina lažnih optužbi.

On je istakao da protiv njega nije podneta nijedna krivična prijava i da su netačne spekulacije u javnosti i medijima da se povlači kako bi izbegao odgovornost.

„Zato sam odlučio da ostanem na funkciji predsednika opštine. Dobrobit mog zavičaja i mog naroda stavljam ispred porodičnih i poslovnih obaveza“, rekao je Nikolić.

Nikolić, kadar Srpske napredne stranke, pre dva dana podneo je pismenu ostavku na mesto predsednika, najavivši da će je obrazložiti na sednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 23. maj.

Nikolić je i vlasnik privatne firme „Gruža agrar“, a prema navodima lokalnih medija ostavku je podneo zbog toga što je Agencija za borbu protiv korupcije navodno ustanovila da je u sukobu interesa i da je subvencije iz opštinskog budžeta koristio za poslove svoje privatne firme.

Te optužbe on je kategorično demantovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari