Predsednik opštine Sjenica Mujović podneo ostavku 1Foto: Opština Sjenica

Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica podneo je ostavku na tu funkciju i mandat vratio SDA Sandžaka.

O svojoj odluci, opštinsku administraciju je, u subotu, obavestio pisanim putem.

Dan ranije, procurela je informacija, da je predsedništvo stranke Sulejmana Ugljanina, jednoglasnom odlukom,iz partije isključilo člana Glavnog odbora i predsednika opštine Sjenica Mujovića.

Od njega je zatraženo da odmah podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika opštine.

Zvanično smenjen je zbog nedoličnog ponašanja, a odluka o isključenju usledila je nakon što se na društvenim mreežama, a onda i u nekim tabloidima, pojavio eksplicitni snimak Mujovića sa jednom službenicom iz opštinske administracije.

Sada već bivši predsednik sjeničke opštine je, portalu bliskom Ugljaninovoj partiji, rekao da je godinama bio izložen linču i kampanji „od strane pojedinih medija i na društvenim mrežama“ usled „sprege kriminalnih, političkih i drugih organizacije“ čiji je cilj bio da mu uruše lični, politički, profesionalni i svaki drugi ugled i inegritet.

Svoju ostavku je obrazložio činjenicom da duboko poštuje moralna načela svoje stranke  i „stajući u njihovu zaštitu, podnosim ostavku i svoj mandat vraćam SDA Sandžaka i ističem, da su svi kompromitujući snimci proizvod montaže, a cilj im je uništavanje moje ličnosti i SDA Sandžaka“.

Mujović je na čelu opštine Sjenica  bio dva uzastopna mandata, od 2012.-2016. I 2016.-2020. Nije ovo njegova jedina afera.

Pre četiri godine, na društvenim mrežama pojavio se fono-snimak razgovora između njega i njegove navodne ljubavnice. I tada je tvrdio da mu je sve namešteno. „Zbog afera i nedoličnog ponašanja“, pre dve godine smenjen je sa mesta predsednika SDA za Sjenicu i predsednika opštine.

Smena sa partijske funkcije je ostala da važi, a ona sa opštinske čelne funkcije je povučena.

SDA Sandžska zbog ove smene neće se oglašavati, jer je  to unutrašnje partijsko pitanje. Mujović je treći visoko funkcioner te partije koji je isključen.

Prvo se to dogodilo bivšem predsedniku Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esadu Džudžu, a onda i narodnom poslaniku i bivšem predsedniku opštine Tutin Bajru Gegiću.

Džudžo i Gegić će, na predstojećim lokalnim izborima, predvoditi listu grupe građana, koji ukazuju na brojne malverzacije u opštini Tutin, gde SDA Sandžaka ima apsolutnu vlast od 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari