Vladin Predlog zakona o lokalnoj samoupravi, čijim razmatranjem danas počinje Drugo vanredno zasedanje Skupštine Srbije, bio je povod da se članovi Demokratske stranke i Građanskog saveza Srbije vrate u poslaničke klupe. Nakon više od dve godine bojkotovanja republičkog parlamenta (zbog ukidanja direktnih televizijskih prenosa), demokrate su odlučile ne samo da na zasedanju učestvuju u raspravi o ovom zakonskom predlogu, već su Vladu i parlament „zasuli“ sa više od hiljadu amandmana (ukupno je Skupštini dostavljeno 1.

Vladin Predlog zakona o lokalnoj samoupravi, čijim razmatranjem danas počinje Drugo vanredno zasedanje Skupštine Srbije, bio je povod da se članovi Demokratske stranke i Građanskog saveza Srbije vrate u poslaničke klupe. Nakon više od dve godine bojkotovanja republičkog parlamenta (zbog ukidanja direktnih televizijskih prenosa), demokrate su odlučile ne samo da na zasedanju učestvuju u raspravi o ovom zakonskom predlogu, već su Vladu i parlament „zasuli“ sa više od hiljadu amandmana (ukupno je Skupštini dostavljeno 1.310).
Poslanici Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke Srbije nastavljaju sa bojkotom skupštinskih zasedanja, a članovi Srpske radikalne stranke već na nekoliko sednica „aktivno“ doprinose parlamentarnoj raspravi, pa se očekuje da će to činiti i danas.
S obzirom na broj amandmana, kritika i primedbi na predloženi zakon, rasprava o njemu će najverovatnije biti burna i dugotrajna. Socijalisti će biti potpuno sami u argumentovanju „za zakon“, jer sve ostale stranke smatraju da je predlog potpuno sadržajno i koncepcijski neprihvatljiv. Članovi Nove demokratije su i u Vladi glasali protiv njega, a najavljuju da će isto činiti u Skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari