Premijerka Srbije razgovarala s direktrom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa novopostavljenim direktorom Stalnog Sekretarijata Transportne zajednice čije je sedište u Beogradu, Matejom Zakonjšekom, istakla da je za Srbiju ta zajednica važan regionalni partner.

Brnabić je direktoru Stalnog Sekretarijata poručila da može u potunosti da računa na podršku vlade za nastavak izgradnje i bezbednosti puteva, ulaganja u železnički saobraćaj i za uklanjanju „nefizičkih barijera“, efikasniji i brži prelazak granica.

Zakonjšeko je rekao da su to i prioriteti TZ. Rekao je i da treba „razmišljati regionalno“, posebno o putnoj infrastrukturi, odnosno „zelenim i digitalnim putevima“ i kao primer naveo „Koridor 10“.

„Razvoj i povezivanje zemalja u okruženju i Zapadnog Balkana znači bolji život građana, ali i bolju poziciju Srbije na putu evropskih integracija“, dodala je Brnabić.

Zakonjšek je istakao da je siguran da će transport i regionalno povezivanje imati važnu ulogu u oporavku i daljem napretku Zapadnog Balkana i njegovom susedstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari