Premijerka Srbije s ministrom Češke o privrednoj saradnji 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s ministrom spoljnih poslova Češke Tomašom Petričekom koji je bio u poseti s delegacijom privrednika.

Šef češke diplomatije je ocenio da je Srbija tradicionalni partner i važna destinacija za češke investitore, o čemu svedoči i današnji poslovni forum privrednika dve zemlje, saopštila je Vlada.

Ocenio je da podrška dve vlade podstiče i ohrabruje češke preduzetnike da svoj kapital ulažu u Srbiji i izrazio uverenje da će privredna saradnja omogućiti brži i lakši oporavak privreda obeju zemalja od pandemijske krize.

Petriček je izrazio podršku evrointegraciji Srbije i istakao da se Češka snažno zalaže za proširenje Evropske unije.

Premijerka Brnabić je istakla da je Srbija na evropskom putu, posvećena reformama u oblasti vladavine prava, i izrazila uverenje da će nova metodologija pristupanja EU omogućiti bolju valorizaciju postignutih rezultata.

Zahvalila je Češkoj zbog podrške tom procesu i zbog zalaganja za jaču regionalnu saradnju, pre svega kroz Višegradsku grupu.

Brnabić izrazila uverenje da će, uprkos pandemiji, dve zemlje održati visok intenzitet privredne i druge bilateralne saradnje, uz razmenu poseta na najvišem nivou.

Na jutrošnjem privrednom forumu u Privrednoj komori Srbije učestvovali su ministri spoljnih poslova Srbije i Češke, Nikola Selaković i Tomaš Petriček koji su potom imali i zaseban sastanak. Češkog ministra su primili predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari