"Prenaduvanim računima Vesićeva vlast finansira šminkanje Trga i platu sekretarice u spalionici od 2.000 evra neto" 1Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

„Vlast u Beogradu nastavlja da povećava cene gotovo svih komunalnih usluga, a tako prenaduvanim računima finansira 519 dana šminkanja Trga Republike, ali i mesečnu platu sekretarice u spalionici u Vinči od čak 2.000 evra neto“.

To je izjavio je Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke i dodao da ne postoji drugo objašnjenje za poskupljenje komunalnih usluga, pošto sva javna komunalna preduzeća prijavljuju neto dobit, a vlast se, kako navodi, hvali rekordnim budžetom.

„Pošto je najnoviju odluku o povećanju cene usluge odnošenja otpada za čak 10 odsto, sa 5,13 dinara po kvadratnom metru na 5,64 dinara, potpisao lično zamenik gradonačelnika Goran Vesić, javno ga pitamo i zahtevamo momentalan odgovor u interesu Beograđana: Zašto povećavate cenu odnošenja otpada ako je JKP ’Gradska čistoća’ ostvarila neto dobit od 469 miliona dinara u 2018. godini“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je upitao Vesića čime obrazlaže novi udar na budžete Beograđana, ako nema opravdanja za tako nešto u finansijskim izveštajima gradskih preduzeća, kao i zašto je potpisao odluku o novim nametima za Beograđane u istom periodu u kojem poskupljuju i druge stavke, pa godišnji računi rastu za 4.200 dinara po domaćinstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari