"Priština će dobiti sve što je tražila, ali i Srbija čeka odgovor" 1Foto: N1

Milan Radoičić saslušan je u pondeljak kako bi se otklonila svaka sumnja da je učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović TV Prva.

Kuburović je navela da je tužilaštvo saslušalo sva lica na osnovu zamolnica Prištine, da Priština nije uzvratila u istoj meri, kao i da od početka sprovođenja predistražnih radnji nije pokazala nameru da se otkriju stvarni počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, naglasila je Kuburović.

Prema njenoj oceni, upravo s namerom da se postupi po svim zamolnicama Prištine, policiji je tužilaštvo za organizovani kriminal dozvolilo da obavi razgovor sa MilanomRadoičićem.

„Priština čak nije odgovorila na sve zamolnice upućene još u februaru mesecu. Priština od početka sprovođenja predistražnih radnji nije pokazala stvarnu nameru da se otkriju stvarni počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića. To pokazuje da su odbili pre svega da zajednički sa Beogradom sprovode istažne radnje i EULEX je to takođe odbio,“ rekla je Kuburović.

Ona je naglasila da Priština čak nije odgovorila na sve zamolnice koje su još u februaru mesecu upućene.

„Dugo smo čekali i zapisnik sa uviđaja. To je prvi dokaz koji se nalazi u jednom predmetu. Tek nakon nekoliko meseci je dostavljen Beogradu, a nakon toga po drugim zahtevima Tužilaštva za organizovani kriminal nije ni postupljeno. Tražili smo i čaure sa mesta uviđaja i to nije dostavljeno iako su postojale lažne tvrdnje da takav zahtev Prištini nikad nije upućen. Nakon naše urgencije i dokaza da je to bilo prosleđeno još tokom februara, Priština apsolutno nije odgovorila“, navodi Kuburović.

Ona je rekla da Beograd ne odbija bilo kakav vid saradnje, kao i da to pokazuje nameru da želi da se otkrije istina, da će Tužilaštvo za organizovani kriminal postupati i dalje po svim zamolnicama i odgovoriti na sve zahteve.

„U toku je i dostavljanje podataka po poslednjoj zamolnici kada je saslušan Saša Janković. Priština će dobiti sve ono što je tražila, naglasila je ministarka pravde, rekavši da ‘naravno’ očekuje odgovor i sa druge strane, jer je očigledno razmena komunikacije jednosmerna.

„Verujem da ćemo posle osam meseci dobiti makar čaure sa lica mesta,“ zaključila je Kuburović.

Prištinski spiskovi za hapšenje srpskih zvaničnika „nerazumna i iracionalna odluka“

Iz Prištine su rekli da će da uhapse premijerku i ministre ako pređu administrativni prelaz, kako to komentarišete ima li nekih novosti?, upitala je novinarka TV Prva.

Ministarka je ove navode ocenila kao „svakako još jednu nerazumnu i iracionalnu“ odluku Prištine, koja pokazuje da krše svaki sporazum.

Da podsetimo, predsednik Srbije je gostujući na RTS-u izjavio da je Milan Radoičić „čovek broj jedan za odbranu Mitrovice“, dodavši da je prošao poligraf.

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić obratio se saopštenjem javnosti u kojem je naveo da nije bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, da nije ubica, da nema nikakve veze sa njegovim ubistvom, ali i da se neće predati.

Rada Trajković je za Danas, tokom prenosa uživo razgovora predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova, komentarisala Milana Radoičića, koji je tada sedeo u prvom redu ispred Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari