Produžen rok za komentare na Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 1Nela Kuburović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je produžilo rok za dostavu komentara na Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 do 22. februara i pozvalo sve zainteresovane da svoje sugestije i mišljenje o prvom Nacrtu dostave Ministarstvu.

Svi komentari i mišljenja biće uzeti u obzir prilikom izrade novog revidiranog teksta, koji će biti prosleđen Evropskoj komisiji na mišljenje, piše u saopštenju. Ministarstvo je 22. januara 2019. na svom sajtu objavilo prvi Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23, čime je počeo konsultativni proces za izradu revidiranog teksta tog dokumenta.

Ministarstvo podseća da je 6. februara, uz podrušku Delegacije EU u Srbiji, organizovalo prvi okrugli sto, na kojem je predstavnicima institucija, nevladinih organizacija i međunarodnih institucija, predstavilo Nacrt.

Uvažavajući molbu civilnog društva i Evropske komisije da se produži rok za dostavu komentara, ali i činjenicu da Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca nisu održali sednicu na kojoj bi usvojili mišljenje o prvom Nacrtu revidiranog Akcionog plana, taj rok produžen je do 22. februara, dodaje se u saopštenju.

Pošto Komisija dostavi Srbiji preporuke o tekstu, Ministarstvo pravde će otvoriti javnu raspravu u skladu sa Poslovnikom Vlade Srbije, gde će ponovo sve relevantne institucije i organizacije imati priliku da daju svoje mišljenje i preporuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari