Protest ispred predsedništva, pokušaj ulaska u zgradu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Protest koji je organizovao Građanski otpor u Pionirskom parku, naspram svečanog ulaza u zgradu u kojoj je kabinet predsednika Srbije, okupio je više stotina građana, a završen je oko 21 sat.

Među onima koji su došli da iskažu nezadovoljstvo su profesori Čedomir Čupić i Biljana Stojković, Dušan Petričić, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Janko Veselinović, Dragan Đilas i Boško Obradović.

https://www.facebook.com/246511218867585/videos/176041450309441/

„Tiranine Aleksandre Vučiću, vratili smo se iz šopinga u Milanu. Prvi put posle policijskog časa, epidemije korone i uvođenja tiranije, pozivam vas na pozdrav lekarima. Hvala svim lekarima iz kovid ambulanti koji su večeras sa nama“, rekao je građanski aktivista Srđan Milivojević.

On je poručio da je „Marš na Drinu“, koji je emitovan na početku okupljanja, posvećen preminulim lekarima. Milivojević je pozvao okupljene da naprave lanac oko zgrade na Andrićevom vencu.

Predsednik pokreta Dveri i nekoliko desetina građana je preskočilo postavljenu barijeru pre ulazom predsedništva iz Pionirskog parka, raspravljalo se sa pripadnicima, kako su sami rekli, privatnog obezbeđenja i pripadnica specijalne jedinice vojske Kobra i pokušalo da uđe u zgradu predsedništva.

Građani su „poneli svoje sredstvo za udaranje“, kako je objasnio jedan od učesnika protesta, a među zvucima nezadovoljstva građana prepoznaju se pištaljke, udaraljke i vuvuzele.

Građani su se ljudima koji se nalaze u Predsedništvu obratili povicima „Vučiću lopove“, „Uhapsite Vučića“ i „Vučiću leči se“, koristeći i megafone.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ga ne brinu ljudi koji su se okupili na demonstracijama protiv njega na Andrićevom vencu, ali to što učesnici protesta nisu poštovali mere i preporuke lekara zbog korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari