Protest Srba na Kosovu, razlog nepoznat 1 (arhivska fotografija- Kosovska Mitrovica) Foto: www.wikipedia.org

Više stotina zaposlenih u javnim institucijama u Zubinom Potoku okupili su se jutros na magistralnom putu prema Kosovskoj Mitrovici, javlja KoSSev navodeći da je razlog protesta nepoznat.

Nešto posle devet časova jutros, više stotina građana Zubinog Potoka okupilo se na magistralnom putu u blizini Crkve Sv. Trojice. Tokom protesta, prodavnice u ovom mestu su, takođe, bile zatvorene.

Građani su se razišli do 10:30. Uprkos spekulacijama, nismo uspeli da potvrdimo razlog za okupljanje, a do 10:30 građani su se razišli.

Radakcija KoSSev portala zatražila je od Kosovske policije informacije o trenutnoj situaciji u opštinama na Severu Kosova i okupljanju Srba u Zubinom Potoku, a posle više neuspešnih pokušaja da stupi u kontakt putem telefona sa lokalnim predstavnicima policije, portparol Kosovske policije Baki Keljani zatražio je da pitanja pošaljemo pisanim putem, piše portal.

U međuvremenu, redakciji KoSSev je dostavljen odgovor u kome se navodi da policija širom Kosova sprovodi akcije u protiv „kockanja i igara na sreću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari