Protest u Kraljevu kao znak solidarnosti sa protestima u Beogradu 1Foto: Tviter /Lokalni front

U Kraljevu se večeras okupilo oko stotinak građana iz tog grada, ali i iz Lučana i Mladenovca, kako bi izrazili podršku beogradskim protestima gradjana protiv nasilja i pokazali nezadovoljstvo stanjem u državi.

Okupljanje je organizovala Građansko udruženje Lokalni front na trgu ispred svojih prostorija, sa ciljem da se, kako je na skupu rečeno, gradjani upoznaju sa dešavanjima u prestonici, jer to ne mogu da saznaju putem sredstava informisanja.

Na trgu je postavljen transparent „Neko sme da bismo svi mogli“, a prisutne je o situaciji u Beogradu upoznao jedan od organizatora tamnošnjih protesta glumac Branislav Trifunović.

On je prisutnima poručio da je bilo dosta „palac revolucije“ putem društvenih mreža, da su bili predugo inertni i da je vreme da se izbore za svoju slobodu.

Osvrnuo se i na pretnje koje je dobila novinarka Tatijana Vojtehovska zbog podržavanja protesta, ali i na odluku novog vlasnika TV Prva da sa programa skine večerašnju emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

„Oni se plaše i Deda Mraza kod Ivana Ivanovovića. Žele da nas uplaše, ali mislim da za dve do tri nedelje neće moći da uplaše 100 hiljada ljudi na ulicama Beograda“, rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, okupljanje u Kraljevu je veoma važno jer „istina mora da ispliva“, zbog čega je prisutnima poručio da šire poruku o dogadjima u Beogradu.

„Vucite druge za rukav, pričajte sa njima, zato što moramo da udarimo sa svih strana“, ocenio je on.

U Beogradu će sutra biti organizovan četvrti protest građana protiv nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari