Protest u Novom Sadu zbog Aleksandra Obradovića: Nemaju nijedan dokaz (VIDEO) 1Foto: S. O.

U Novom Sadu, na Pozorišnom trgu, održan je protest u organizaciji stranaka u Savezu za Srbiju, posvećen Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz Krušika. Protest je završen potpisivanjem peticije za oslobađanje Obradovića.

Na protestu su govorili advokat Alekdandra Obradovića Vladimir Gajić, funkcioner DS Srđan Milivojević i inicijator Nove solidarnosti i Novog optimizma Branislav Grubački.

Zajednička poruka onih koji su se obratili okupljenima bila je da je Obradović heroj našeg vremena i da on u praksi pokazuje kako izgleda građanska hrabrost. Dodali su da je neophodna solidarnost građana, ali da su neophodni i pritisci javnosti kako bi se oslobodio sudskog gonjenja.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/1953125521456564/

Njegov advokat, Vladimir Gajić, je naveo da je pre 10-ak dana imao uvid u tužilačke spise i kazao da je sada siguran da nikakvih dokaza protiv Obradovića nema.

On sa druge strane, navodi, da su prikupili dovoljno dokaza da prikažu i potvrde sve tvrdnje koje je Obradović iznosio, navodeći da će vrlo brzo podneti krivičnu prijavu. Gajić je dodao da će cela Srbija onda da vidi kako dve povlašćene porodice posluju u oblasti trgovine oružjem, gde su, kako kaže, uveli svojevrsno javno-privatno partnerstvo.

Protest u Novom Sadu zbog Aleksandra Obradovića: Nemaju nijedan dokaz (VIDEO) 2
Foto: S. O.

„Srbija je, inače, zemlja koja ima izuzetno niske standarde, možda i najniže standarde u Evropi kad je u pitanju poštovanje okrivljenih i uopšte kada su u pitanju poštovanja ljudskih prava. Ali, ovaj slučaj Aleksandra Obradovića je daleko ispod i tih naših skromnih i niskih standarda. Drže čoveka u postupku, od 18. septembra kad su ga uhapsili, bez ijednog jedinog dokaza u spisima“, naveo je, obraćajući se okupljenima, Gajić.

„Nemoj nas deliti, tzi koji si nam prebrojavao krvna zrnca, i ko je čiji, od koga je, koji si držao govore u Hrtkovcima i pisao predgovore Šešeljevim knjigama. Više ne delimo na one koji se krste ili klanjanju, jedina podela koju znamo u Novom Sadu i Srbiji je podela na ljude i neljude. Ja neću da se stidim zato što sam Srbin, a imam prijatelje Hrvata i Mađara . Ja sam došao da vam kažem – i Srđan i Sergej i Ilija i Alija i Ištvan će imati evropsku budućnost. Ali ne može nas voditi u Evropuonaj koji nas je „vodio“ u Evropu preko Karlobaga, Ogulina i Virovitice“, poručio je Srđan Milivojević.

Večerašnji protest je završen nekom vrstom performansa koji je organizovao poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković.

Protest u Novom Sadu zbog Aleksandra Obradovića: Nemaju nijedan dokaz (VIDEO) 3
Foto: S. O.

Na kraju protesta je pozvao okupljene da pođu do Gradske kuće i ostave nalepnice na kojima piše „Telepska dolina kriminal“. On je time, kako prenosi reporterka N1, ponovo podsetio na priču koju više od nedelju pušta na svom Tviter profilu – on naime objavljuje dokumenta koja mu, kako kaže, šalje uzbunjivač iz Gradske kuće, a koja terete savetnika gradonačelnika Novog Sada, Slobodana Milića, da je učestvovao u krivičnom delu trgovina uticajem.

Zbog toga je, kako nam je potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva, krajem septembra podneta anonimna krivična prijava.

Borislav Novaković postavio je javno pitanje gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću – kako je moguće da firma koju je njegov savetnik Slobodan Milić osnovao 2013. godine s osnivačkim kapitalom od 1000 dinara danas gradi čitavo naselje, Telepsku dolinu, vredno, kako tvrdi – 10 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari