Protest u Novom Sadu zbog gradnje u Limanskom parku 1Proglas SZS zbog uništavanja parkova

„Kako spasiti Limanski park?“ bila je tema protestnog skupa na Pozorišnom trgu koji je večeras organizovao novosadski ogranak Saveza za Srbiju, najavljujući ga kao prvi u nizu protesta i razgovora sa građanima uz moto „Da Novi Sad prodiše“.

Protestnim skupovima isakazaće se otpor uništavanju zelenih površina, betonizaciji i divljoj urbanizaciji Novog Sada koju, kako je navedeno, sprovodi gradska vlast pod vođstvom Miloša Vučevića i SNS.

Pod geslom „Za Novi zaSad“, opozicija poručuje „odbranimo Limanski park, sačuvajmo Frušku goru, uredimo park na Slanoj bari, podignimo nove zelene površine, da naš grad prodiše“.

„Gradska vlast u Novom Sadu posekla je na stotine stabala i bezdušno uništavala zelenilo koje predstavlja opšte dobro kako bi privatnim investitorima omogućila da zarade na gradnji višespratnice, betoniranju i asfaltiranju. Sad je napadnut i Limanski park u kojem se planira izgradnja saobraćajnice za automobile i velika kafana. To bi dramatično smanjilo zelenu površinu, dok bi nov beton, asfalt i izduvni gasovi dodatno devastirali jedini park u tom delu grada. Otpor takvoj nazovi politici je obaveza svih demokratskih i građanskih snaga u Novom Sadu, a smena takve gradske vlasti nužan uslov da bi se zaustavilo ne samo uništavanje Limanskog parka, već i Fruške gore i, uopšte, budućnosti našeg grada“, navedeno je u proglasu SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari