Dragan Popović: Provocirali su Grbovića od momenta kada je stigao u kafić 1Foto: Facebook / Fondacija Pokret Levijatan

Sedeo sam sa Pavlom Grbovićem u kafiću u centru Beograda, 21. jula oko 14h. Grupa pripadnika organizacije Levijatan (svi su nosi njihove oznake) na čelu sa Pavlom Bihalijem počela je da provocira Pavla Grbovića od momenta kada je stigao u kafić.

Pretili su da će da ga ošišaju, da ga polome i sličan repertoar pretnji i uvreda (uz uobičajeno mnogo psovki) – opisuje za Danas Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku, napad Levijatana na predsednika Pokreta slobodnih građana, kojem je prisustvovao.

Kako dodaje, jedan od članova pokreta Levijatan je ustao i krenuo ka njima, ali je odustao kada je Pavle Grbović izvadio mobilni i počeo da ga snima.

Dragan Popović: Provocirali su Grbovića od momenta kada je stigao u kafić 2
Foto: Medija centar

– Ipak, nastavili su sa uvredama. Na kraju su opkolili naš sto i provocirali Grbovića, pritom snimivši sve telefonom. Cela ova situacija pokazuje da se razne paramilitarne grupe koje režim Aleksandra Vučića koristi u različitim prilikama, osećaju sve slobodnije da maltretiraju i napadaju ljude na ulici. Očigledno s pravom računaju da će ih pripadnost režimu zaštiti od bilo kakvih sankcija. S obzirom na činjenicu da ovo nije prvi napad Levijatana na ljude, jasno je da je ova organizacija jedna od najopasnijih po građane, ali i po pravni poredak u zemlji. Svaki dan njihovog legalnog rada znači dan manje za pravnu državu u Srbiji, ali to se sigurno neće rešiti dok se društvo ne obračuna sa onim ko stoji iza njih – Aleksandrom Vučićem i njegovim autokratskim režimom – zaključuje Dragan Popović.

Grbović je juče na društvenoj mreži Tviter objavio snimak kako jedan od članova Levijatana nervozno prilazi i odlazi od stola za kojim je sedeo, u kafani Šumatovac, u centru Beograda, opisavši situaciju sledećim rečima: „Pre nego što sam uključio kamere dobri momci koji vole kuce i mace su mi dobacivali da će me ošišati i polomiti pičku, uz standardni repertoar uvreda …. Šumatovac , centar grada , pred 30-ak ljudi. Hvala državi što mi omogućava da se osećam bezbedno“.

Pokret slobodnih građana predao je pre mesec dana Republičkom javnom tužilaštvu inicijativu za zabranu, kako navode, „militantnog pokreta Levijatan“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Dragan Popović: Provocirali su Grbovića od momenta kada je stigao u kafić”

  1. Levetijan je isto paravojna formacija kriminalaca ,kao i Belivuka paravojna vojska placenika kriminalaca koja direktno radi u sluzbi tiranina ,diktatora kriminalca AV i sns i izvrsava njegova naredjenja za obavljanje prljavih politickih poslova za AV ,Srbija je drzava u rukama naj vecih kriminalaca !!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.