PS i DSK se dogovorili, program nove vlade Kosova početkom nedelje 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Radne grupe Pokreta Samoopredeljenje (PS) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) danas su usaglasile sva pitanja programa nove vlade Kosova i očekuje se da će on biti potpisan početkom sledeće nedelje.

Poslanica PS, Aljbuljena Hadžiu je posle sastanka radnih grupa rekla da je postignuta „stopostotna saglasnost“ i da će program nove vlade biti predočen javnosti posle potpisivanja.

Najavila je da će lideri stranke, Aljbin Kurti i Isa Mustafa na sledećem sastanku odlučiti o raspodeli ministarstava i predsedniku Kosova.

S druge strane, potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao je da su na današnjem sastanku „završena sva pitanja sektorskih politika“, te tako „ne postoje pitanja koja sprečavaju postizanje sporazuma“.

Posle izbora od 6. oktobra, radne grupe dve stranke sastale su se nekoliko puta da bi usaglasile stavove o raznim pitanjima, od vladavine zakona do kulture i sporta.

U četvrtak, po potvrđivanja konačnog rezultata izbora, Kurti i Mustafa su se sastali i najavili da će se vrlo brzo postići dogovor o formiranju nove vlade.

Najavljeno je da će se oni sastati pre ponedeljka i da će potom vrlo brzo biti formirana koalicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari