PSG podržao kandidaturu Nevene Ružić za poverenika za informacije od javnog značaja 1Foto: Logo

Pokret slobodnih gradjana (PSG) podržao je danas kandidaturu Nevene Ružić za poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, navodeći da bi njenim izborom „bio osiguran kontinuitet stručnosti, nezavisnosti i profesionalnosti rada institucije kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu dok je na čelu bio Rodoljub Šabić“.

Pošto ona već radi u toj službi, Pokret je ocenio da „dosadašnji rad, stručne reference i odlični rezultati u praksi garantuju da je upravo Nevena Ružić idealan kandidat koji bi omogućio takav kontinuitet“.

Prethodno je više od 60 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice iniciralo kandidaturu aktuelne pomoćnice generalnog sekretara Službe poverenika Nevene Ružić za novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Kandidaturu Nevene Ružić podržalo je i više opozicionih stranaka.

Rođena 1977. godine u Beogradu, Ružić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine, a ima master diplome britanskog Univerziteta u Lidsu i Univerziteta Malte. U službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je od maja 2009. godine, i rukovodi Sektorom za harmonizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari