PSG pozdravio najave iz Prištine o ukidanju taksi 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Pokret slobodnih građana (PSG) pozdravio je večeras najavu vlasti u Prištini da će uskoro ukinuti takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pokret je u saopštenju ocenio da svaki korak u pravcu koji doprinosi lakšem poslovanju, slobodnom kretanju ljudi, robe i kapitala predstavlja značajan doprinos normalizaciji odnosa i zajedničkog života Srba i Albanaca na Kosovu.

„Nadamo se da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti što pre i verujemo da je ovaj potez rezultat promene istrošene političke garniture u Prištini i da će za budućnost regiona biti veoma značajno da se takva promena desi i u Srbiji“, stoji u saopštenju.

Premijer Kosova Albin Kurti objavio je ranije večeras da će od 15. marta početi postepeno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Prvo, kao znak dobre volje i spremnosti za rešavanje ekonomskog spora sa Srbijom, 15. marta ćemo doneti odluku da se ukinu takse na sirovine uvezene iz Srbije i Bosne i Hercegovine“, rekao je Kurti na vanrednoj konferenciji za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari