PSG: Većina shvatila da se Trifunović šali 1Foto: BETA/ MILOŠ MIŠKOV (Arhiva)

Dragi prijatelji, neprijatelji i ostali: nakon dužeg premišljanja i konsultacija, sa velikim žaljenjem da vas obavestim da podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika PSG. Pokret će se već obratiti javnosti zvaničnim saopštenjem, a ja nastavljam borbu u nekom drugom vidu delovanja – napisao je danas u prepodnevnim časovima na Tviteru predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Reč je, naravno, o prvoaprilskoj šali, ali su pojedinci, poznajući temperament lidera PSG, to ipak želeli da provere. Ali ne samo zbog toga.

Pavle Grbović, član Predsedništva PSG-a, kaže za Danas da im se javilo nekoliko članova koji su bili zabrinuti zbog prethodnog iskustva, kada je bivši lider PSG Saša Janković na Tviteru objavio da podnosi ostavku, a da šire članstvo sa tim nije bilo upoznato.

– Ipak, najveći procenat ljudi je shvatio da je reč samo o šali. Neki su zvali da provere, za svaki slučaj, ali šala nije proizvela neke teže posledice – poručuje Grbović.

Trifunović se, pak, tu nije zaustavio, pa je desetak minuta kasnije objavio i da prelazi u vladajuću partiju.

– Dobro, ajde ovako, pošto svi u politici imaju iste izlizane fore od jutros, kao da smo se pijani dogovorili: rešio sam da pristupim SNS. Ozbiljno – napisao je Trifunović.

Kao što se može zaključiti po njegovom drugom tvitu, bilo je onih koji su ga preduhitrili i već se našalili na isti način. Jedan od njih je član Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

– Dragi prijatelji, posle nekoliko meseci razmišljanja, razgovora i otvorene demokratske debate, odlučio sam da napustim Inicijativu Ne davimo Beograd i dam neopozivu ostavku na sve funkcije. Saborcima iz Inicijative želim sve najbolje i nadam se da se vidimo u nekom drugom filmu – saopštio je Veselinović, čija je poslednja rečenica „omaž“ bivšem predsedniku Borisu Tadiću, koji je na konferenciji na kojoj je saopštio da odlazi iz DS poručio „doviđenja, ljudi, vidimo se u nekom drugom filmu“.

PSG: Većina shvatila da se Trifunović šali 2

Podsetimo, ovo nije prvi put da aktuelni lider PSG-a „podnosi neopozivu ostavku na Tviteru“.

U martu prošle godine, Trifunović je na pitanje jednog „tviteraša“ „tko je ubio Kenedija“ odgovorio: „’92-e sam u bioskopu Balkan gledao film JFK u kome stoji da su Kenedija ubili Gary Oldman, Joe Pesci, CIA i Kubanci.Kasnije su bioskop Balkan ubili Dinkić i neki njegov ortak. Ovo saznanje dugo nosim sobom i ovim u duhu PSG-a, podnosim neopozivu ostavku na Tviteru.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari