PSG: Žalba zbog ćutanja uprave 1

Pokret slobodnih građana (PSG) podneo je danas žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja zbog toga što Gradska uprava grada Beograda nije u zakonskom roku dostavila tražene informacije koje poslovne prostore grad izdaje političkim organizacijama i kolika su dugovanja tih organizacije Gradu Beogradu.

U saopštenju PSG navodi se da Sekretarijatu za imovinske poslove 27. jula 2018. podneo zahtev za informacije koliko poslovnih prostora i koliko kvadrature je iznajmljeno kojim političkim organizacijama, kao i kolika su dugovanja tih organizacija na ime neisplaćenih zakupnina.

Sekretarijat nije odgovorio u zakonskom roku, navodi PSG, naglašavajući kako je to „dodatno podstaklo“ sumnje u nelegitimnost procesa izdavanja i korišćenja prostora u vlasništvu grada Beograda i „uz upotrebu proizvoljnih kriterijuma koji se u svakom pojedinačnom slučaju tumače kako vlastima odgovora“, a „pre svega na način koji je suprotan imovinskim interesima Beograda“.

U saopštenju se naglašava zalaganje PSG za „transparentan rad organa uprave i uspostavljanje jasnih kriterijuma“ pri raspolaganju imovinom u vlasništvu države, grada ili drugih jedinica lokalne samouprave“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari