PUF: Glasanje bez rasprave u skupštini Zrenjanina o više od 1.000 tačaka 1Foto: PUF

Skupština grada Zrenjanina je prošle nedelje završila svoj rad u aktuelnom sazivu, a pažljivi posmatrači su primetili da je u zapisnicima sa ukupno 34 održane sednice najčešća fraza — pošto se niko ne javlja za reč. Naime, više od hiljadu tačaka dnevnog reda se završilo glasanjem bez rasprave, saopštio je PUF.

Kako se navodi, odbornici vladajuće većine u Zrenjaninu su izbegavali raspravu i glasali onako kako ih zvono predsedavajućeg pozove.

„Razočaravajuća činjenica je da su se i odbornici opozicije najčešće ponašali kao da je skupština samo pozornica za političku promociju, a ne ozbiljna institucija: skoncentrisali su se na pokušaje dopune dnevnog reda na počecima sednica, kada postoji kakva-takva pažnja medija, a zatim bi zaćutali ili čak napuštali skupštinske klupe. Tada bi nastupala glasačka mašinerija naprednjaka i u tišini izglasala sve što je naumila“, rekli su iz PUF-a.

Oni su kao jedno od najsramnijih ponašanja tokom okončanog mandata Skupštine grada Zrenjanina naveli ponašanje Bojana Kostreša, koji je pre četiri godine bio kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) za gradonačelnika, a koji je prvi i poslednji put učestvovao u radu skupštine grada na njenoj konstitutivnoj sednici 2016. godine.

„Zahvaljujući autoritarnom vladaru i njegovim poslušnicima, skupštine u Srbiji su već postale obesmišljene, a nakon 26. aprila će se i potpuno pretvoriti u rijaliti program antidemokratske vlasti i samoreklamera iz kvaziopozicije“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari