PUF: Protesti u Zrenjaninu su pod uticajem vlasti 1PUF Foto: M. P.

Protest „Zrenjanin je žedan“ koji će se danas održati po treći put u Zrenjaninu je pod uticajem vlasti, a cilj mu je da iskontroliše opravdano nezadovoljstvo građana i odvrati ih od otvorene kritike Srpske napredne stranke, navodi Pokret ujedinjenih fantoma.

Oni su podržali  započinjanje protesta kao najlogičniju reakciju građana koji su godinama bez pijaće vode i želeli smo da mu svesrdno doprinesemo. U međuvremenu su se, kako navode, uverili da je jedina namera organizatora protesta da sprovodi festivalske vožnje po gradu, uz zahteve koji su pružanje ruke spasa najvećim krivcima za problem vodosnabdevanja u Zrenjaninu.

Jedan od glavnih organizatora protesta i besmislenih zahteva je Gojkan Stojinović, koji je angažovan u poslovima izgradnje prečistača otpadnih voda koju su zrenjaninske vlasti ugovorile s arapskom firmom Metito.

Posao koji je žestoko kritikovao kao loš, netransparentan i preskup, odjednom mu je postao dobar kada je u njemu pronašao lični finansijski interes, navode u PUF-u.

Osim Stojinovića, u usmeravanju protesta važnu ulogu imaju Aleksandar Korovljev i Igor Ratković, lokalni predstavnici organizacije Dosta je bilo, koji su pre dve godine posećivali „fabriku vode“ u društvu Ane Brnabić, stavljajući se i tada u ulogu građana – partnera vlasti, koji zajednički s naprednjacima rešavaju problem vodosnabdevanja u Zrenjaninu.

U poslednjem video spotu koji je emitovan od strane organizatora protesta pojavljuje se Mirjana Grujić, odbornica DSS-a, koja je pre dva dana lokalnoj skupštini podnela zahtev da se ovlasti gradonačelnik kako bi tražio pomoć od državne vlade, a sve u cilju „da se nezadovoljstvo građana rešava u najvišim institucijama jer bi svaki drugi način bio loš“.

Istovremeno, predlog Pokreta ujedinjenih fantoma da jedan od zahteva protesta budu ostavke odgovornih gradskih čelnika koje bi dovele do vanrednih lokalnih izbora je od strane organizatora uporno odbijan.

Pokret ujedinjenih fantoma žali zbog toga što dobra ideja građanskih protesta po ko zna koji put strada zbog korupmiranih pojedinaca i ubačenih pomagača vlasti, koji se ovog puta skrivaju iza imena „Zrenjaninska akcija“.

Borbu za pitku vodu u Zrenjaninu, kao i za dostojanstven život širom Srbije, Pokret ujedinjenih fantoma nastaviće samostalno ili s ljudima i organizacijama koje ne pomažu opstanku najgore vlasti u istoriji naše države, navode u svom reagovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari