Radeta: Obradovićeva leti nakon stranačkih izbora u SNS 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović (Arhiva)

Raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima se produžuje važenje potvrde o registraciji vozila namenjenih za poljoprivrednu proizvodnju i posle 3. aprila, obeležila je polemika poslanice Srpske napredne stranke Marije Obradović i poslanika Srpske radikalne stranke.

Radikali  su optužili poslanicu SNS  da je sada  naprasno postala  aktivna  u parlamentu, budući da je Aleksandar Vučić ovih dana najavio trijažu  u stranci i da nakon tih stranačkih izbora Obradovićeva neće više biti potpredsednica stranke. Optužili su Obradovićevu i da je promenila  više stranaka, sve pravdajući se da pomaže građanima, što je ona demantovala. 

Meni se baš  dopada ovaj zakon o Mariji. Ova Marija, konkretno Marija Obradović toliko želi da pomogne građanima Srbije, pa je probala preko JUL-a, preko DS, pa napravila procenu da će SNS biti na vlasti i došla da poomogne. Sutra kada neko drugi bude, ona će onako punim srcem da pomaže građanima Srbije“, naveo je radikal Sreto Perić.

Reagujući na ovakve optužbe Obradovićeva je rekla da nikada, osim u SNS, nije bila član nijedne političke organizacije, niti grupe građana i da bi volela da neko ima drugačije dokaze to iznese u javnost.

„Najlakše je tvrditi i samo nekome zalepiti etiketu. Ja ne osuđujem ljude koji su menjali političke stranke i svoja mišljenja, ali mislim da je ružno biti pljuvačka mašina“, rekla je Obradovićeva, a njen kolega Vladimir Orlić primetio je da ona nikada ništa ružno nije rekla protiv političkih protivnika .

„Nije ništa rekla, osim što je  radikale nazvala majmunima i poljuvačkom mašinom“, rekla je Vjerica Radeta, zamerajući predsedavajućem Vladimiru Marinkoviću što je blagonaklon prema Obradovićevoj.

“Verujte mi Marija nije adresa koja vam može pomoći  na budućoj listi naprednjaka. Ona leti pri prvoj rekonstrukciji naprednjačkih kadrova“.  

Polemika je počela kada je poslanica Radeta rekla da izmene zakona kojima se produžava važenje potvrda o registraciji vozila namenjenih za poljoprivrednu proizvodnju pokazuju neodgovoran odnos vlasti prema poljoprivrednicima. Podsetila je da je  Zakon o bezbednosti saobraćaja donet pre godinu dana i da je njime  predviđen prestanak važenja potvrda o registracije 3. aprila, a predlog o izmenama i dopunama je podnet pre dva dana.

„Zamislite taj zakon je donet prošle godine i tada nisu znali u kakvom su stanju i naši seljaci i putevi kojima voze svoje mašine, što je osnovni razlog zbog čega su njihova vozila neisprava, a onda Nebojša Stefanović to zaboravi da stavi na dnevni red, pa je  Obradovićeva to morala da učini umesto njega „, rekla je Radeta i dodala da  su radikali zato podneli šest amandmana, kako bi pokazali svoj „odnos prema neodgovornom odnosu vlasti prema građanima”.

Poslanica SNS koja je i  branila  izmene zakona u poarlamnentu navela je da su radikalski  amandmani više nego skromni, skromno napisani i skromno obrazloženi  i da samo  daju mogućnost radikalima  da nešto loše govore   o vladajućoj većini i ministru Stefanoviću. Ona je rekla da se odnos države prema srpskom seljaku ogleda upravo u zakonu koji će usaglasiti ono što je realnost na terenu.

„Kada bi radikali pogledali seljake oči u oči, ovo ne bi smeli da im kažu, ali je mnogo lako govoriti za mikforonom“, rekla je Obradović, a Radeta nastavila da je poslanica SNS skoro bila na nekom terenu za golf, ali da sa seljacima sigurno bila nije.

„Ovo što govori Marija nisu argumenti, najlakše je reći vi ste skromni, vi ste majmuni, sve ono što je njen rečnik, a u suštini pokazuje da niti zna šta je posao narodnog poslanika, niti zna šta je nadležnost vlade“, dodala je poslanica SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari