Radio Sto plus: Đerlek obmanuo odbornike i javnost 1Novi Pazar Foto: Wikipedia

Đerlek je u biografiji dostavljenoj Skupštini Novog Pazara prilikom njegovog izbora na tu funkciju naveo da je na toj visokoškolskoj ustanovi diplomirao na smeru stomatologija, dok je sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu „Sto plus“ radiju je odgovoreno da je on „student na studijskom programu integrisanih akademskih studija stomatologije, koje nije završio“.

Kako posedovanje fakultetske diplome nije uslov za obavljanje te funkcije, nejasno je zbog čega je Đerlek obmanuo odbornike Skupštine Novog Pazara, koji su ga na sednici 11. marta izabrali za člana Gradskog veća, navodeći neistinite podatke o svom obrazovanju.

Ermin Đerlek, sin osnivača Sandžačke narodne partije Mirsada Đerleka, zadužen je za resor lokalnog ekonomskog razvoja. On je više od godinu dana bio pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, zadužen za oblast zaštite životne sredine.

Za člana Gradskog veća izabran je nakon ostavke partijskog kolege Ervina Čašića, diplomiranog ekonomiste, koji je kasnije postavljen na Đerlekovo mesto pomoćnika gradonačelnika.

Radio „Sto plus“ navodi da ni nakon višednevnog čekanja od Đerleka nije dobio odgovor na pitanje zbog čega je dao lažne podatke o svojoj školskoj spremi.