Radulović (DJB): Cirkus s vatrometom ima za cilj promociju poželjne opozicije 1Foto: Medija centar

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da paljenje baklji i „čitav cirkus s vatrometom“ u vreme policijskog časa u sredu uveče ima za cilj promociju nekoga za poželjnu opoziciju, odnosno za poželjnog protivnika.

„Sadašnja vlast bi kad dođe do smene da je zameni bivša vlast. Naravno, sadašnja vlast nikad ne bi da siđe sa vlasti, pa onda iz toga treba da izvučete zaključak da ima nekog ko vuče konce i za njih i za sadašnju i bivšu vlast“, rekao je Radulović i poručio građanima da ne nasedaju na to.

On je rekao da 44 dana kompletna opozicija i 242 poslanika ćute na, kako je kazao, kršenje Ustava, maltretiranje građana, ugrožavanje nacije, uništenje domaće privrede, uništenje domaćih poljoprivrednika i preduzeća, preduzetnika, malih i srednjih porodičnih firmi.

„Doprineli su svi svojim ćutanjem tome. Svi mediji ćute 44 dana kao da ne znaju šta se dešava. Sva ova nazovi elita, ali najgora stvar je što ćute institucije“, rekao je on na konferenciji za novinare u skupštini.

Pokret Dosta je bilo je zbog toga danas dopunio krivične prijave koje su ranije podneli protiv Republičkog javnog tužioca i protiv predsednice Ustavnog suda.

Podsetio je da je Vlada pogazila Ustav time što je prekršila rok za podnošenje pet uredbi na verifikaciju Skupštini.

„Jedna od ovih uredbi je skandalozna uredba je o rebalansu budžeta. Ovo je prvi put u istoriji da je Vlada donela odluku o rebalansu budžeta, a da je Skupština potvrdila odluku vlade. Znači mi imamo jedan potpun raspad države“, kazao je.

Još jedna takva uredba je izmena uredbe o ograničenju kretanja koja važi za 1. maj.

„Vlada dobija pravo da izmeni zakon nakon donešenog zakona. Predsednik Srpske napredne stranke je smislio da nas drži u zatvoru u petak, a možda u subotu i nedelju ne mora“, naveo je.

Ova vlast, kako je rekao, pravi građane budalama s jedinim ciljem da izađu što pre na izbore.

On je podsetio i da je Svetska zdravstvena organizacija potvrdila ono što su oni od početka pandemije govorili da radi zaštite od virusa korona treba slediti model Švedske koja nije zatvarala zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari