Radulović: Oni koji su u Srbiji uveli protivustavne mere moraće krivično da odgovaraju 1Foto: Fonet / Nenad Đorđević

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) i poslanik u Skupštini Srbije, Saša Radulović, izjavio je danas da je „sramotno“ što su se poslanici oglušili o poziv koji im je uputio u petak da se danas okupe u Skupštini da zajedno „vrate Srbiju u ustavni okvir“.

Naveo je da  se „nijedan nije pojavio da zajedno traže da se ponovo upostavi ustavni poredak koji je narušen državnim udarom izvršenim 15. marta“.

„Niko od 242 poslanika nije se pojavio. Samo osam narodnih poslanika je potpisalo zahtev za hitno zasedanje Narodne skupštine. Ovo je velika sramota za sve one koji se zovu opozicijom, za sve takozvane borce za vladavinu prava, za sve poslanike, za sve medije, za struku, za nevladine organizacije…“, rekao je Radulović novinarima u holu Skupštine Srbije.

Naveo je da više neće pozivati poslanike jer su, kako je ocenio, „jasno pokazali da su podlegli histeriji“ i da „u strahu od javnog mnjenja i u strahu za rejting ćute na kršenje Ustava, uništavanje demokratije u Srbiji i uništavanja domaće privrede“.

On smatra da su mere uvedene tokom vanrednog stanja protivustavne i da ne izražavaju nikakvu brigu za građane.

„Ovo je samo briga za političku budućnost Aleksandra Vučića i SNS-a“, rekao je predsednik DJB.

Naveo je i da će za njih morati da snose krivičnu odgovornost oni koji su ih uveli: „To su Aleksandar Vučić, Maja Gojković, Ana Brnabić, kao i oni lekari koji su nadrilekari, koji sede oko SNS-a, glume struku, a u stvari su potpisnici podrške Aleksandru Vučiću“, rekao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari