Rakić: Jasna poruka Vučića da neće dozvoliti proterivanje Srba trenutno najveća zaštita 1Foto: srpskalista.net

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je u ovom trenutku najveća zaštita Srba na Kosovu „jasna poruka“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće dozvoliti proterivanje Srba.

Rakić je u intervjuu za današnju Politiku rekao da zahvaljujući podršci Srbije, na Kosovu neće doći do humanitarne katastrofe.

„Prosto ne postoji nijedna akcija na štetu Srba a da je Priština nije preduzela. Želim da građani znaju da mi nećemo dobrovoljno da pristanemo da život na Kosovu i Metohiji stane“, poručio je Rakić.

On je dodao da u slučaju ulaska naoružanih snaga Kosova na sever mora doći do jasnog, odlučnog i adekvatnog odgovora Kfora.

„Iako imamo loša iskustva, kada je u martovskom pogromu Kfor delovao neorganizovano i nespremno da zaštiti Srbe i naše svetinje, nadam se da će i ovaj smanjeni broj vojnika imati jasnu podršku svojih zemalja da spreči bilo kakvo nasilje“, rekao je Rakić.

Prema njegovim rečima, ako neko misli da su poziv na mir i bezbednost odraz sladobsti i nesposobnosti Srbije grdno se vara.

„Ovaj narod je odlučio da odavde nema nazad“, poručio je Rakić i dodao da su prosveta i zdravstvo na toj teritoriji „bili, jesu i biće u sistemu Srbije“.

„Nikada se nismo mešali u to ko leči i obrazuje Albance, tako da isto pravo tražimo i za nas“, kazao je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari