Rakić: Jerkov nije žrtva, ali pokušava da to ispadne u javnosti 1Foto: Privatna arhiva/Dragana Rakić

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da Aleksandra Jerkov, koja će sutra biti saslušana u policiji jer je protiv nje podneta krivična prijava zbog navodnog falsifikovanja potpisa, nije nikakva žrtva i da samo pokušava da to bude u javnosti.

Rakić je za portal Nova.rs rekla da “niko u Demokratskoj stranci, a pogotovo predsednik Zoran Lutovac, nije za Aleksandru Jerkov rekao da je kriminalac i da je vođa kriminalne organizacije, kako to ona tvrdi”.

Jerkov je ranije danas izjavila da je i dalje u neverici, kao i da za 18 godina bavljenja politikom nijedan protivnik nije podneo krivičnu prijavu protiv nje.

Jerkov samo treba da kaže ko joj je dao ili poturio falsifikovane potpise, uz pomoć kojih su nameravali da za 17. maj zakažu nelegalnu i nelegitimnu sednicu Glavnog odbora, objasnila je Rakić.

Rakić: Jerkov nije žrtva, ali pokušava da to ispadne u javnosti 2
Foto: Miloš Đošić

Da bi se utvrdila potpuna istina oko falsifikovanih potpisa, dodaje, DS će angažovati i grafologa koji će ispitati svaki pojedinačni potpis, jer postoji osnovana sumnja da je falsifikovanih potpisa mnogo više, a ne samo četiri za koje imamo pismene izjave oštećenih članova Glavnog odbora.

Očekujem da Aleksandra Jerkov do kraja učestvuje u onome što je započela i, ako ona nije falsifikator, da kaže ko jeste, naglasila je Rakić.

Malo je reći da sam šokirana izjavom da se njeni roditelji više plaše Lutovca nego Šešelja, napomenula je Rakić i dodala da ne veruje da je Aleksandra to zaista rekla, jer porediti predsednika Demokratske stranke i osuđenog ratnog zločinca je potpuno gubljenje ličnog i političkog kompasa.

Odgovorno tvrdim da nema razloga da se bilo čiji roditelji plaše Lutovca, ali bi svi roditelji svakako trebalo da se zabrinu ukoliko se ispostavi da im deca krše zakon, poručila je Rakić.

„Šokirana sam krivičnom prijavom koju je Zoran Lutovac podneo protiv mene, Predraga Spasojevića i Dejana Babrogića“, rekla je za Danas Aleksandra Jerkov, potpredsednica Demokratske stranke komentarišući krivičnu prijavu koju je protiv nje podneo lider DS.

Potpredsednica Demokratske stranke je za Danas govorila o unutarstranačkim napetostima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari