Rakić: Započeta krađa srpskih glasova u korist Rašića, Trajkovićeve i ostalih poslušnih Srba 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas da je u režiji albanskih političkih partija, a uz asistenticiju kosovske policije, Centralne izborne komisije i ostalih kosovskih institucija, „započeta kradja srpskih glasova u korist Nenada Rašića, Slobodana Petrovića, Rade Trajković, Aleksandra Jablanovića i ostalih poslušnih Srba“.

„Pred očima hiljada medjunarodnih predstavnika, posmatrača izbornog procesa iz SAD, EU, Nemačke, Britanije i ostalih u toku je kradja glasova srpskog naroda u cilju prekrajanja izborne volje, a sa namerom da se u parlament u Prištini silom, uz kradju i kršenje svih zakona, ubace podobni Srbi, poslušnici Prištine“, naveo je Rakić u saopštenju za javnost.

Srpska lista navodi da neće prihvatiti da bilo ko manipuliše glasovima i mimo volje gradjana instalira Albancima „podobne Srbe“, te da zahteva od svih medjunarodnih faktora da spreče tu „šovinističku farsu i kradju kojom Priština obesmišljava učešće Srba u ovom procesu“.

Zbog „mirisa koverti“ prekinut je proces verifikacije i brojanja glasova u Centru za brojanje glasova CIK u Prištini, piše Gazeta Ekspres i navodi da su to koverte koje su stigle iz Srbije i da su neki od članova komisije dobili alergiju na rukama i licu nakon što su „dodirivali koverte“.

Stevan Veselinović ispred Srpske liste koji je bio prisutan tokom brojanja tih glasova objasnio je za Kosovo onlajn da su se jednog trenutka „kao po komandi“ radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te koverte i brojali, požalili na njihov miris navodeći da izazivaju alergiju i svrab.

Veselinović je naveo da je i on bio u prostoriji i držao koverte u rukama, ali da nije osetio ni miris, ni svrab, niti dobio alergiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari