Ranđel Nojkić: Pre ili kasnije očekivao sam raskol unutar Srpske liste 1Foto: Facebook / Srpska lista

Politički analitičar Ranđel Nojkić ocenio je da je pre ili kasnije očekivao raskol unutar Srpske liste ali naglašava da je reakcija Kancelarije za Kosovo na kandidaturu Branimira Stojanovića za gradonačelnika Gračanice „neprimerena“.

Branimir Stojanović, bivši zamenik premijera Kosova i bivši član Srpske liste, vodeće partije kosovskih Srba, odlučio je da na lokalnim izborima 17. oktobra izađe kao samostalni kandidat za gradonačelnika Gračanice, opštine sa većinskim srpskim stanovništvom kod Prištine.

Iz Srpske liste ga sada optužuju da „deli“ srpski narod na Kosovu, dok iz Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije stižu poruke da će samo kandidati Srpske liste imati podršku zvaničnog Beograda i države Srbije.

„Mislim da uopšte nije u redu da se narod deli na takav način, pogotovo u situaciji u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu. Praktično ih dele na rodoljube i one koji su neprijatelji (Srbije) što je neprimereno i nekorektno“, kaže Nojkić u izjavi za Radio Slobodna Evropa.

On ukazuje da, prema njegovim izvorima, unutar Srpske liste već neko vreme postoji nezadovoljstvo zbog čega „Beograd pokušava maksimalno da im udovolji“.

„Daju im određene funkcije, nadležnosti i tako dalje. Onda oni ćute, odnosno ne iskazuju javno svoj bes i nezadovoljstvo“, rekao je Nojkić i dodao da je ovo trenutak kada je to „nezadovoljstvo doživelo kulminaciju“.

„Srpska lista se ponaša tako kako se ponaša jer su svi debelo zbrinuti materijalno, finansijski i na svaki drugi način… Međutim, nezadovoljstvo koje se javlja kod naroda govori o tome da nemaju (Srpska lista) kredibilitet da uđu u narod i objašnjavaju kako žive dobro i kako im je Srpska lista obezbedila ovo ili ono“, dodao je Nojkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari