Rašković Ivić: Da li će Pinku biti oduzeta frekfencija zbog vica o Milici Rakić? 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević (arhiva)

Poslanici u Skupštini Srbije tražili su danas obaveštenja o razgovoru predsednika Srbije i Aleksandra Vučiča i predsednika Rusije Valdimira Putina u Moskvi, o naknadama za porodilje i trudnice, izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina i ulozi REM-a.

“Poseta Aleksandra Vučića Moskvi na velika zvona najavljivana, bila je odlično propraćena i Vučić je rekao da smo dobili sve sto smo tražili, ali javnost nije saznala šta je Srbija tražila, a šta dobila“, konstatovala je u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić, šefica poslaničke grupe Pokret za Spas Srbije – Nova Srbija i dodala da ruski „Komersant“ navodi da je Putin odbio Vučićevu verziju priznavanja Kosova, a srpski mediji da je Putin obećao slanje vojske na Kosovo. Šta je od toga istina i koji mediji daju prave informacije.

Ona je pitala i šta će REM učiniti da televiziji Pink bude oduzeta nacionalna frekvencija, zbog vica koji je ispričao jedan od učesnika rijaliti programa o smrti devojčice Milice Rakić, koja je stradala u NATO bombardovanju 1999. godine.

I poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić pitala je ministra kulture i informisanja Vlada Vukosavljevića u kojoj fazi su izmene zakona kojima se definiše finansiranje javnih servisa (RTS i RTV), s obziro da rok za dosadašnji način finansiranja ističe ove godine, dok je Olenu Papugu, poslanicu LSV interesovalo da li je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić upućen šta se dešava u kampanji za izbore nacionalnih saveta nacionalnih manjina, uz napomenu da vladajuće stranke opstruiraju tok tog procesa.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković pitala je predsednika Srbije šta misli o predlogu DJB da se zamrznu razgovori i da Prištini rok od tri meseca da napravi statut ZSO, a ako to ne uradi da se Briselski sporazum bude poništen.

„DJB je napravio Nacrt zakona o KiM koji za osnov ima odnos Danske i Farskih ostrva, ako se on usvoji otkloniće se se svi razlozi za potrebu daljih razgovora sa Prištinom, jer se KiM podvodi pod ustavno-pravni sistem Srbiji, a KiM se daje široka autonomija, bez mogućnosti za stolicu u UN, da li predsednik ima nameru da uzme učešća u javnoj raspravi o ovom predlogu?“, upitala je Stamenković.
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je da li će neko od zvaničnika demantovati navode o tome da se pregovara o pripajanju Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

Poslanica Pokreta centra Tatjana Macura osvrnula se na Zakon o finasijskoj podršci pordici i rekla je da su predstavnice inicijative „Mame su zakon“, kojoj i sama pripada revoltirane izjavom ministra Zorana Djordjevića da bi izmenama tog koje su one predložile odredjene grupe žena bile diskirminisane.

„Naš predlog je napisan tako da ugasi požar koji gori u Srbiji“, rekla je ona a potom navela primer jednog od rešenja za isplatu naknade koje iznosi 881 dinar mesečno i upitala ministra da li je to diskriminacija ili ne.
Poslanik Srpske napredne stranke Milija Miletić pitao je da li je u Srbiji zabeležen slučaj afričke svinjske kuge i šta se preduzima da do toga ne dodje, s obzirom da za tu bolest nema vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari