Rašković Ivić: Treba pustiti na miru Srbe na KiM da odluče kome će dati svoj glas na izborima 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Ona je na konferenciji za novinare u Narodnoj stranci u Kragujevcu rekla „da smo uostalom već videli kakva je bila sudbina jednog od opozicionih lidera na Kosovu, Olivera Ivanovića, koji je bio bestijalno ružen tako da je na kraju čak i ubijen pre gotovo dve godine“.

Ocenila je da danas imamo gotovo identičnu situaciju ruženja svih onih koji nisu vezani uz beogradski, naprednjački, Vučićev mein strim, a to je ta Srpska lista.

„Naravno i ovde politička elita iz Beograda igra vrlo negativnu i ružnu ulogu, huškačku ulogu, i deli, ne u smislu političkog izbora, jer je politički izbor osnovno demokratsko pravo, nego deli Srbe u smislu da kopa rovove tako duboke koji mogu da završe i nekim krvavim obračunom kao što se desilo Oliveru Ivanoviću“, rekla je Rašković Ivić.

Rašković Ivić smatra da treba pustiti jedan demokratski proces i ostaviti na miru Srbe na Kosovu i Metohiji da oni sami odluče kome će dati svoj glas.

„Zašto bi Srbi trebalo da iskažu sabornost i jedinstvo oko nečega što je duboko upitno u moralnom, ideološkom smislu, znate, nečega što je u svojim redovima do juče imalo Radojičića koji je lice sa poternice“, rekla je Rašković Ivić.

Ona smatra da će svaki Srbin, koji živi na Kosovu i razmišlja svojom glavom i nije ucenjen i uplašen da mora da izadje da glasa za Srpsku listu, reći – pa čekaj, zašto da ja ovakvima dajem podršku, pa onda posle oni prave koaliciju sa Ramušem Haradinajem, a prozivaju sve ostale za izdaju i za to da su Srbi od Tačija, Haradinaja.