Rašković Ivić: Ubuduće ćemo bojkotovati raspravu o amandmanima  1Foto: Fonet

Poslanička grupa Nova Srbija – Pokret za spas Srbije saopštrila je na konferenciji za novinare u republičkom parlamentu da će ubuduće selektivno bojkotovati rad parlamenta i to  rasprave o amandmanima.

”Razlog za takav potez je  ogroman broj besmislenih amandmana vlasti, Srpske napredne stranke , ugavnom na prvu tačku prvog zakona koji je na dnevnom redu sednice i kojim se obesmišljava kompletna rasprava i rad parlamenta“, navela Sanda Rašpković Ivić, šefica  poslaničlkog kluba NS-Pokret za spas Srbije.
Ona je pozvala  ostale  opozicione poslaničke grupe da  im se pridruže u selektivnom  bojkotu parlamenta, uz opasku da  će članovi njene poslaničke grupe i dalje učestvovati u postavljanju pooslaničkih pitanja, ali i u načelnoj raspravi . Rašković Ivić, podsetila je da su naprednjaci sa gomilom besmislenih amandmana počeli  tokom rasprave o budžetu za ovu godinu, tako da se do budžeta nije ni stiglo.“

Praksa naprednjaka se nastavlja  i na ovoj sednici na kojoij se raspravlja o vojnim zakonima, i to tako što je  SNS podneo 396 amandmana  na prvu tačku  Zakona o vojnoim obrazovanju. Do ostalih zakona neće se ne doći zbog mnoštva tih amandmana“, navela je  šefica poslaničkog kluba NS .

Pokret za spasa Srbije, a njen kolega Đorđe Vukadinović zatražio je  od predsednice  parlamenta Maje Gojković da  pod hitno  sazove sednicu kolegijuma , kako bi se  napokon otklonile nesulgasiuce i mogućio normalan rad parlamenta. Oni su podsetili da je u normalnim zemljama  opozicija ta koja opstruiše rad parlamenta  brojnim amandmanima, a da  to u srpskom parlamentu čine predstavnici vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari